ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Alles onder controle

26 september 2019

Jansen Control Systems, specialist in end-of-line inspectiesystemen en leverancier van o.a. Fortress metaaldetectoren, JCS checkwegers, Sollau magneet separatoren en Hildebrand ontladingsstaven, biedt uitkomst!

Bron: Bulk magazine (september 2019)

Het uitgebreide programma van Jansen Control Systems ondersteunt food-producenten bij de controle van eindproducten. Denk bijv. aan de verwijdering van metaaldeeltjes uit bulkstromen, het controleren van verpakkingsgewichten of het neutraliseren van statische lading. De systemen voldoen aan de hoogste hygiënische eisen en zijn alle leverbaar in Atex-uitvoeringen.

Sollau magneten

Sollau magneten worden ingezet om ferro metaaldelen (zoals nietjes, boutjes en moeren) uit productstromen af te scheiden. De magneten kunnen op verschillende manieren worden gereinigd: automatisch, semi-automatisch of handmatig. De verwijdering van metaaldelen voorkomt niet alleen schade aan achterliggende machines, maar ook productcontaminatie en imago-schade. Het voordeel van magneten t.o.v. metaaldetectoren is dat bij het verwijderen van metaaldelen geen product verloren gaat. Daarom staan magneten vaak vooraan in
het proces. Met een metaaldetector aan het eind van het proces wordt een sluitend controlesysteem gerealiseerd voor een gegarandeerd veilig product.

Bekijk hier de Sollau roterende magneetseparator

Fortress metaaldetectoren

Fortress vrijeval metaaldetectoren met rejectsystemen reinigen materiaalstromen zeer e ectief. Het is niet voor niets dat een wereldwijd actieve cacao-producent deze machines standaard in haar productieproces inzet. Voor de controle van zakken en dozen is er de Fortress BBK band detector. Dit systeem detecteert in 25 kg-zakken 2,5 mm rvs316 deeltjes. Een Belgische ingrediëntenfabrikant past zowel de Fortress vrijeval als de Fortress band metaaldetectoren toe.

Bekijk hier de Fortress vrijeval metaaldetector

Hildebrand ontladingsstaven

De Hildebrand IONStream ontladingsstaven zijn bij uitstek geschikt voor het neutraliseren van elektrostatisch opgeladen folies in  verpakkingsmachines. Ook zijn er Hildebrand sheet- en websystemen voor de reiniging van folies, papier en laminaat. Hiermee worden materialen stofvrij gemaakt. De reinigingssystemen kunnen manueel of automatisch worden bediend, geïntegreerd in machinebesturingen.

JCS checkwegers

De zeer robuuste NMI gekeurde checkweger is uitgevoerd met een modulaire band. Hierdoor is de installatie zeer onderhoudsvriendelijk
en uitermate geschikt voor zowel grotere als kleinere zakken met product. Zakken van 20-25 kg (800 x 500 mm) kunnen probleemloos worden gewogen en gecontroleerd.

Bekijk hier de JCS checkwegers

Download hier het artikel (.pdf)

Solids Rotterdam

Jansen Control Systems is aanwezig op Solids Rotterdam op 2 en 3 oktober 2019. Je vindt ons op stand E115.