ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines
Oplossingen Maatwerk Bel ons Route

Industriële weegsystemen

Verbeter uw productieproces door gebruik te maken van industriële weegsystemen. Een weegsysteem werkt sneller, efficiënter en nauwkeuriger dan ieder ander alternatief. Jansen Techniek is specialist in het ontwikkelen van maatwerk industriële weegsystemen. Door te kiezen voor maatwerk, sluit een foodmachine precies aan op uw wensen. Dit maakt het productieproces nóg efficiënter.

Industrieel weegsysteem op maat

Ieder voedselverwerkingsproces is uniek. Daarom pakt Jansen Techniek ieder vraagstuk op een unieke wijze op. Er wordt samen met u gekeken naar het probleem, uw wensen en wat het beste past in uw situatie. U blijft dus ten alle tijden volledig betrokken bij het traject. Zo komen we samen tot een optimaal functionerend voeding weegsysteem.

Om ervoor te zorgen dat het traject optimaal verloopt, hanteren wij de volgende 5 stappen:

Stap 1: inventarisatie en advies

Samen met u bespreken we de uitdaging of het probleem waar u voor staat. Door het probleem en de oorzaak ervan te achterhalen, bepalen we wat de beste oplossing is.

Stap 2: ontwerp en engineering

Nadat wij een voorstel hebben gedaan, wordt er een 3D model gemaakt. Zo kunt u precies zien hoe uw industriële weegsysteem eruit komt te zien. We nemen gezamenlijk de technische functies door.

Stap 3: bouw en besturing

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, gaan wij aan de slag met de bouw van het weegsysteem. Onze specialisten draaien, frezen, lassen en monteren het industriële weegsysteem.

Stap 4: oplevering en installatie

In de vierde fase van het traject wordt de machine opgeleverd en, indien gewenst, bij u op locatie geïnstalleerd en getest. Door het weegsysteem te testen, weten we zeker dat alle functionaliteiten naar behoren werken.

Stap 5: in bedrijf en onderhoud

Het industriële weegsysteem is nu volledig werkend en draait mee in uw productieproces. Mocht er ooit onderhoud nodig zijn aan de machine, dan is Jansen Techniek de partij hiervoor.

Hoe werken industriële weegsystemen?

Industriële weegsystemen zijn weegschalen die worden ingezet in de voedingsmiddelenindustrie. De weegsystemen bevatten een weegindicator die extreem nauwkeurig het gewicht van voedsel opmeet. Afhankelijk van het product, worden de industriële weegsystemen ingericht op een gebruiksvriendelijke en nauwkeurige manier.

Hoewel Jansen Techniek gespecialiseerd is in industriële weegsystemen op maat, hebben wij in ons assortiment ook weegsystemen van Marelec. Marelec is een Belgisch producent en levert onder andere weeg- en sorteersystemen.

De Marelec weegschalen bevatten een meetsnelheid van maximaal 0,5 seconde en hebben een nauwkeurigheid van 0,05% op het nominaal gewicht. Daarmee zijn deze standaard machines een ideale oplossing wanneer u minder budget beschikbaar heeft.

Industrieel weegsysteem kopen? Vraag een offerte aan!

Bent u geïnteresseerd in industriële weegsystemen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Jansen Techniek. Wij zullen vervolgens zo snel mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden door te spreken.

Onze oplossingen
Wegen & sorteren

Voor het wegen en sorteren van vlees, vis, gevogelte en andere producten leveren en onderhouden wij eersteklas weegsystemen van onder andere het Belgische merk Marelec. Wij adviseren u graag b…

Lees meer
Checkwegen

Slim, stoer en sterk. Onze checkwegers kunnen de meest extreme productieomstandigheden aan. Ze zijn dé weegoplossing voor E-wegingen, ijkwaardige wegingen en interne controle wegingen b…

Lees meer
Bekijk alle oplossingen
Interesse? Wij adviseren u graag!

Industriële weegsystemen

Meer informatie nodig over onze industriële weegsystemen en/of aanpak? Neem contact met ons op!

Contact opnemen