ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines
Oplossingen Maatwerk Bel ons Route

Machinebouw fruit

Bent u werkzaam bij een voedselverwerkend bedrijf in fruit en op zoek naar een geautomatiseerde oplossing voor uw productieproces? Dan maken wij graag kennis met u! Wij zijn Jansen Techniek, een familiebedrijf dat al 20 jaar lang machines maakt voor de voedingsmiddelenindustrie. Met onze expertise kunnen wij velen systemen maken die uw proces automatiseert. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden op deze pagina.

Maatwerk machinebouw

Afhankelijk van uw vraagstuk kijken we welke oplossing het beste voor uw bedrijf werkt. We gaan eerst met elkaar rond de tafel om te kijken waar u tegen aan loopt in het huidige productieproces en op welke wijze wij voor efficiëntie kunnen zorgen. Ons advies is op basis van jarenlange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. U kunt ervan op aan dat onze expertise leidend is doordat wij lid zijn van de Koninklijke Metaal Unie.

Na een inventariserend gesprek gaan onze engineers aan de slag met een 3D ontwerp voor een geschikte machine. Onze elektromonteurs maken het ontwerp "echt" en zorgen voor een werkend product. Wij komen uw machine installeren en testen op uw locatie en zijn vanzelfsprekend beschikbaar voor eventueel onderhoud. Bij maatwerk hanteren wij deze vijf stappen:

  • Inventarisatie van de wensen
  • Enginering met een 3D model
  • Elektrotechniek voor creatie van de machine
  • Oplevering van machine
  • Start efficiënt productieproces

Wij kunnen hiermee elk voedselverwerkend bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie voorzien van een op maat gemaakte en geschikte oplossing.

Merken voor machinebouw fruit

Jansen Techniek is niet alleen producent, maar ook leverancier van diverse machines die zijn geproduceerd om het productieproces van fruit te optimaliseren. Mocht je de merken nog niet kennen, dan geven wij hieronder wat meer informatie over de verschillende systemen en de toepassingen van de machines. Elk merk kent haar eigen voordelen. Zo kunt u een gerichte keuze maken specifiek voor uw productieproces.

Malerec Food Technologies

Marelec specialiseert zich in het wegen, sorteren of portioneren van fruit tijdens het productieproces. Jansen Techniek levert, installeert en onderhoud deze machines in Nederland bij diverse voedselverwerkende bedrijven. Uniek aan Marelec is de hoge snelheid van de systemen.

Fortess Metaaldectoren

Het komt altijd voor dat er metalen deeltjes of roestvrijstaal achter blijven op de rollenband van fruit verwerking. Fortess metaaldetectie systemen scannen het fruit op deze verontreinigingen en verwijderen nauwkeurig. Zo behoudt het product het juiste gewicht.

Sparc Systems

Jansen Techniek is vertegenwoordiger van SPARC X-ray systemen die de verwerking van fruit detecteert op gebreken uit de fruitstroom. De systemen zijn zo ontwikkelt dat 100% van alle afwijkende producten zoals bot, metaal, steen en glas worden verwijderd.

Sollau Metaalscheiders

Om ferromagnetische deeltjes uit fruit op een transportband te verwijderen kunt u kiezen voor een Sollau magneetscheider. Deze systemen scheiden onzuivere deeltjes van het fruit. Een voordeel aan Sollou is het zelfreinigende karakter van haar systemen.

Waarom Jansen Techniek?

Het bouwen van machines zit in ons bloed. Wij kennen de voedingsmiddelenindustrie van binnen uit en dragen al jaren zorg voor zowel onze eigen machines als de machines waar wij leverancier voor zijn. U kunt vertrouwen op ons specialisme waar wij al 20 jaar ons elke dag voor inzetten. De beste materialen, efficiëntie en tevreden klanten, dat is waar wij energie van krijgen.

Kom vrijblijvend met ons in contact

Wij komen graag met u in contact om samen uw productieproces in fruit te automatiseren en te optimaliseren. Dit kan telefonisch, per mail of vraag een offerte aan. In alle gevallen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!

Onze oplossingen
Wegen & sorteren

Voor het wegen en sorteren van vlees, vis, gevogelte en andere producten leveren en onderhouden wij eersteklas weegsystemen van onder andere het Belgische merk Marelec. Wij adviseren u graag b…

Lees meer
Portioneren

Voor het snijden van verse producten zoals visfilets, complete vis, vlees en gevogelte is er de Marelec Portio. Een hoogwaardige portioneermachine die in diverse uitvoeringen kan worden geleve…

Lees meer
Metaaldetectoren

Fortress metaaldetectoren maken gebruik van de allernieuwste digitale technologie om ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen te detecteren en af te voeren, inclusief roestvrijstaal. Ze bes…

Lees meer
X-ray inspectie

Met onze Sparc x-ray inspectiesystemen bent u in staat om uw producten te inspecteren op allerlei productverontreinigingen. Kleine stukjes metaal, bot, steen en glas kunnen worden geïdent…

Lees meer
Bekijk alle oplossingen
Interesse? Wij adviseren u graag!

INTERESSE? WIJ ADVISEREN U GRAAG!

Laat u vrijblijvend adviseren.

Neem vrijblijvend contact op