ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines
Oplossingen Maatwerk Bel ons Route

Metaaldetector food industrie

Al meer dan 20 jaar werk Jansen Techniek aan innovaties in de food industrie. Een metaaldetector is daar een voorbeeld van. Wij richten ons vooral op het optimaliseren van uw productieproces. Van complete systemen tot een enkele machine. Maar altijd: vooruitstrevend.

Food metaaldetector van Fortress

Jansen Techniek beschikt over maatwerk machines én metaaldetectoren voor de food industrie van Fortress. Alle metaaldetectoren van Fortress maken gebruik van de nieuwste technologie. Aan de hand van digitale toepassingen kunnen deze machines ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen detecteren en direct afvoeren. Dit geldt ook voor roestvrijstaal.

Alle food metaaldetectoren delen de volgende kenmerken:

  • Superieure snelheid
  • Nauwkeurigheid
  • Gebruiksvriendelijkheid

Jansen Techniek beschikt over vier verschillende uitvoeringen, met ieder zijn eigen voordelen.

JCS Combi-check

De ideale oplossing voor checkwegen en metaaldetectie in één. Geschikt voor E-wegingen, ijkwaardige wegingen en controle wegingen. Een robuuste machine met een open constructie, wat reiniging van de machine eenvoudig maakt.

Band metaaldetector

Deze metaaldetector is gebouwd op een transportband van Jansen Techniek. Dit maakt het productieproces nog efficiënter. Bovendien is deze band metaaldetector voorzien van de nieuwste digitale technologie, wat de detectie nauwkeurigheid en snelheid bevordert.

Vrije val metaaldetector

Deze metaaldetector is geschikt voor het detecteren en verwijden van metaal uit vallende producten. Vallende producten zijn bijvoorbeeld korrels, poeders en overige droge producten zoals noten en rijst. Bovendien kan deze food detector op verschillende manieren op maat gemonteerd worden. Oftewel, naar wens gemaakt. Voorzien van de nieuwste digitale technologie en zeer gebruiksvriendelijk.

Pipeline metaaldetector

De pipeline metaaldetector is bij uitstek geschikt voor voedingsproducten als vleesdeeg, vloeistoffen en pasta’s waarbij het product via een leidingsysteem getransporteerd wordt. Geïntegreerd met een bedieningsdisplay en nieuwe digitale technologie maakt dit een snelle en nauwkeurige metaaldetector.

Maatwerk nodig? Een traject van analyse tot een machine op maat

Jansen Techniek werkt altijd vanuit het “op maat” principe. Dat houdt in dat wij specifiek jouw productieproces en probleem analyseren, voordat wij overgaan op het maken van een machine. Ook wel speciaal machinebouw. Wij hanteren de volgende stappen:

  1. Inventarisatie en advies
  2. Ontwerpen en engineering
  3. Constructie en besturing
  4. Oplevering en installatie
  5. In bedrijf en onderhoud

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Interesse in een metaaldetector voor de food industrie? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Onze oplossingen
Metaaldetectoren

Fortress metaaldetectoren maken gebruik van de allernieuwste digitale technologie om ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen te detecteren en af te voeren, inclusief roestvrijstaal. Ze bes…

Lees meer
Magneetseparatie

Sollau Magneetscheiders worden toegepast voor het verwijderen van metaalvervuilingen uit productstromen. Vaak worden ze in combinatie met metaaldetectoren ingezet. In hoofdlijnen zijn er drie …

Lees meer
Bekijk alle oplossingen
Interesse? Wij adviseren u graag!

Metaaldetector food industrie

Meer informatie nodig over onze metaaldetectoren voor de food industrie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Contact opnemen