ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines
Oplossingen Maatwerk Bel ons Route

Metaaldetectoren

Bent u op zoek naar een oplossing om metalen op te sporen in het productieproces? Metaaldetectoren worden ingezet om ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen te detecteren en af te voeren, inclusief roestvrij staal.

Bij Jansen Techniek bieden wij Fortress metaaldetectoren aan. Deze machines beschikken over de hoogste detectiekracht. Daarnaast staan de metaaldetectoren bekend om superieure snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Metaaldetectoren van Fortress

De metaaldetectoren van Fortress zijn voorzien van de allernieuwste digitale technologie, waarmee het mogelijk is om ijzerhoudende metalen te detecteren in het voedselproces. Hiermee wordt het productieproces sneller ingericht en is het gemakkelijker om metaal op te sporen.

Wilt u metaal verwijderen uit voeding? Bij Jansen Techniek kunt u terecht voor de volgende metaaldetectoren:

JCS Combi-check van Fortress
De perfecte oplossing voor de complete end-of-line inspectie van uw product: de JCS Combi Check. Deze metaaldetector van Fortress controleert uw producten op metaalcontaminaties. U kunt de machine gebruiken voor E-wegingen, ijkwaardige wegingen en interne controle wegingen. De extra robuuste behuizing van de metaaldetector en IP69K afdichting zorgen voor extra stabiliteit en hogere prestaties in natte en vochtige toepassingen.

Band metaaldetectoren van Fortress
Deze machine van Fortress is uitermate geschikt voor het detecteren en verwijderen van metaal op een transportband. Voor de detectie van ultradunne verontreinigingen, zijn de Interceptor modellen verkrijgbaar met de Interceptor DF. De band metaaldetector van Fortress is ontwikkeld met divergent-veld-technologie. Hierdoor is het mogelijk om meerdere veldrichtingen te gebruiken. Het voordeel hiervan? Het zorgt voor een grote verbetering van de detectie van ultradunne verontreinigingen.

Vrije val metaaldetectoren
Voor poeders, korrels en andere droge producten is de vrije val metaaldetector ontwikkeld. Deze Fortress metaaldetector controleert producten die door zwaartekracht via de pijpleiding van een verwerkingsmachine aangevoerd worden. Door een automatisch uitwerpsysteem in te bouwen, wordt een verontreinigd product uit de stroming verwijderd.

Pipeline metaaldetectoren
Bent u op zoek naar een machine om metaal uit een verpompt product te detecteren en verwijderen? Dan is de pipeline metaaldetector van Fortress uitermate geschikt. Deze machine is gespecialiseerd in het verwijderen van metaal in onder andere vleesdeeg, vloeistoffen en pasta’s. Het systeem is ook zeer geschikt voor inspectie van vleesproducten op de uitgang van een vacuüm/worst vulmachine.

Maatwerk oplossingen voor metaaldetectoren

Jansen Techniek is gespecialiseerd in speciaalbouw machine. Wij geloven dat ieder productieproces uniek is en daarom bieden wij maatwerk machines aan. Het is mogelijk om een werkklare metaaldetector aan te schaffen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tot een persoonlijke oplossing te komen. Wij denken graag met u mee. Op hoofdlijnen houden wij het volgende traject aan:

1. Inventarisatie en advies

Allereerst is het van belang om uw situatie in kaart te brengen. Hierin bespreken we welke uitdaging op de planning staat en wat uw wensen zijn. Wij komen vervolgens met een advies.

2. Ontwerpen en engineering

Indien het advies akkoord is, zetten we het idee om in een 3D model. Zo krijgt u meer inzicht in hoe de metaaldetector eruit komt te zien.

3. Constructie en besturing

In deze fase wordt de machine gebouwd. De specialisten van Jansen Techniek draaien, frezen, lassen en monteren de metaaldetector op maat.

4. Besturing

Om ervoor te zorgen dat de metaaldetector optimaal ingezet kan worden in het productieproces, worden alle onderdelen op elkaar afgestemd.

5. In bedrijf en onderhoud

Indien gewenst, installeren wij uw maatwerk metaaldetector op locatie. Mocht u onderhoud nodig hebben, dan is Jansen Techniek daar de aangewezen partij voor.

Metaaldetectoren aanschaffen? Vraag vrijblijvend een offerte aan

Meer weten over onze oplossingen? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Onze oplossingen
Metaaldetectoren

Fortress metaaldetectoren maken gebruik van de allernieuwste digitale technologie om ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen te detecteren en af te voeren, inclusief roestvrijstaal. Ze bes…

Lees meer
Bekijk alle oplossingen
Interesse? Wij adviseren u graag!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag via onderstaande button vrijblijvend een offerte aan om uw gegevens en wensen met betrekking tot een metaaldetector kort toe te lichten. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

VRAAG OFFERTE AAN