ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Blok Magneetscheider

Verwijder Eenvoudig ferromagnetische deeltjes
Bekijk de video
Boven een transportband
Meest eenvoudige oplossing
Voor lage concentraties
Ferromagnetische deeltjes
Handmatige reiniging
Van magneetplaat

Omschrijving

De SOLLAU blok magneetscheider is de meest eenvoudige en goedkoopste magneetscheider voor het verwijderen van ferromagnetische deeltjes uit materialen die op een transportband worden getransporteerd. Deze permanente magneetscheider is geschikt voor productstromen met een laag gehalte aan magnetische metaaldeeltjes.

Positionering Blok Magneetscheider

De blok magneetscheider wordt boven de transportband gehangen waardoor de magnetische vervuilingen aan de onderkant van de magnetische plaat worden gevangen. De metaaldeeltjes die zich ophopen op het oppervlak van de magnetische plaat worden handmatig verwijderd. Het is mogelijk om het onderste deel van de magnetische plaat opzij te schuiven en de reiniging of het onderhoud op een eenvoudige en veilige manier uit te voeren.

De SOLLAU blok magneetscheider is meestal uitgerust met sterke permanente ferrietmagneten, maar op verzoek van de klant is het mogelijk om extreem sterke neodymium NdFeB-magneten te gebruiken.

Downloads

De SOLLAU blok magneetscheider is de meest eenvoudige en goedkoopste magneetscheider voor het verwijderen van ferromagnetische deeltjes uit materialen die op een transportband worden getransporteerd. Deze permanente magneetscheider is geschikt voor productstromen met een laag gehalte aan magnetische metaaldeeltjes. Als vertegenwoordiger van SOLLAU in Nederland leveren wij naast de blok magneetscheider vele andere soorten magneetscheiders.

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren, SPARC X-ray systemen en SOLLAU magneetscheiders. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.