ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Bovenband Magneetscheider

Verwijder grote hoeveelheden ferromagnetische deeltjes
Bekijk de video
Boven een transportband
Haaks of evenwijdig gepositioneerd
Voor hoge concentraties
Ferromagnetische deeltjes
Automatische reiniging
Van magneetplaat

Omschrijving

De SOLLAU bovenband magneetscheider is geschikt voor productstromen met een hoog gehalte aan ferromagnetische deeltjes. Het is ontworpen om op een snelle en eenvoudige manier deze metaaldeeltjes uit de productstroom te halen. Tegelijkertijd beschermt de bovenband magneetscheider de achterliggende machines, zoals shredders, molens, slijpmachines en transportschroeven, welke vervolgens het materiaal verwerken. 

De ongewenste Ferro metalen die uit het product zijn gehaald, worden automatisch door een “heavy duty” rubberen band naar een opvangbak aan de zijkant van de transportband verplaatst. De bovenband magneetscheider met automatische reiniging is erg efficiënt, onderhoudsvrij,  eenvoudig te installeren en laag in verbruikskosten. 

Toepassingen Bovenband Mangeetscheider

De SOLLAU bovenband magneetscheider wordt veel toegepast  in de recycling, mijnbouw, plastic, glas en hout industrie.

Belangrijke Kenmerken

  • Wordt meestal haaks boven de transportband gepositioneerd, maar kan ook evenwijdig aan de band worden geplaatst
  • Toegepaste magneet afhankelijk van de positie van de magneetscheider t.o.v. de band
  • Een zorgvuldige gerichte afscherming verzekert dat het magneetveld zich alleen richt op het materiaal op de transportband
  • Automatische reiniging van de magneet 
  • Afmetingen op maat

Downloads

De SOLLAU bovenband magneetscheider is geschikt voor productstromen met een hoog gehalte aan ferromagnetische deeltjes. Het is ontworpen om op een snelle en eenvoudige manier deze metaaldeeltjes uit de productstroom te halen. De magneetscheider wordt automatisch gereinigd. Als vertegenwoordiger van SOLLAU in Nederland leveren wij naast de bovenband magneetscheider vele andere soorten magneetscheiders.

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren, SPARC X-ray systemen en SOLLAU magneetscheiders. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.