ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Cascade Magneetscheider

Voor vrije-val en pijpleiding systemen met grote productstromen
Voor vrije val en pijpleiding
Waar grote hoeveelheden product worden verwerkt
Speciale vorm behuizing
Zorgt ervoor dat het product telkens in contact komt met magneten
Eenvoudige handmatige reiniging
Van magnetische extractie platen

Omschrijving

De SOLLAU cascade magneetscheider is bedoeld voor vrije val en pijpleidingsystemen waar grote hoeveelheden product worden verwerkt en waar het gebruik van andere typen magneetscheiders moeilijk of zelfs onmogelijk zou zijn. De cascade magneetscheider kan grote hoeveelheden product behandelen aangezien de magnetische platen tegen de wanden van de chute zijn geplaatst. Door de cascadevorm van de behuizing komt het materiaal telkens weer in contact met de magneten en worden de metaalverontreinigingen eruit gefilterd.


Reiniging magneetscheider

De cascade magneetscheider is uitgerust met meerdere extractieplaten. Door het magnetische deel van de extractieplaten handmatig vrij te gegeven en van de extractieplaat los te koppelen verliezen de metaalverontreinigingen “hun grip” en vallen ze spontaan van de platen af. SOLLAU chute magneetscheiders zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met verschillende sterkten van het magnetisch veld.

Downloads

De SOLLAU cascade magneetscheider is bedoeld voor vrije val en pijpleidingsystemen waar grote hoeveelheden product worden verwerkt en waar het gebruik van andere typen magneetscheiders moeilijk of zelfs onmogelijk zou zijn. Door de cascadevorm van de behuizing komt het materiaal telkens weer in contact met de magneten en worden de metaalverontreinigingen eruit gefilterd. Als vertegenwoordiger van SOLLAU in Nederland leveren wij naast de cascade magneetscheider vele andere soorten magneetscheiders.

 

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren, SPARC X-ray systemen en SOLLAU magneetscheiders. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.