ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Eddy Current magneetscheider

Voor non-ferro metalen uit bulkstromen
Bekijk de video
Non-Ferro magneetscheider
Voordelig t.o.v. vergelijkbare systemen
Hoge capaciteit
Hoge nauwkeurigheid
Voor diverse toepassingen
In verschillende maten

Omschrijving

Eddy current magneetscheiders worden ingezet voor het reinigen van niet-magnetische (non-ferro) metalen uit bulkstromen. Belangrijk voor een goede scheiding van non-ferro’s is een gelijkmatige aanvoer van materiaal, bijvoorbeeld via een trilgoot of transportband.

Hoe de Eddy Current magneetscheider werkt

Het principe van de ECS-C Sollau magneetscheider (Eddy Current Separator-Concentric) is gebaseerd op de zogenaamde wervelstromen (eddy currents). Deze separatoren hebben een transportbandsysteem met aan het eind een zeer snel draaiende magneetrotor welke is uitgerust met sterke neodymiummagneten. Elk geleidend deeltje dat zich in dit gebied bevindt wordt hierdoor een beperkte tijd magnetisch en worden zo van de band gestoten en gescheiden van de bulk flow.

Andere onderdelen zijn de trilvoeder met een vultrechter, het elektronisch regelsysteem (PLC met frequentieomvormers) en de stalen behuizing. Bovendien bieden we voor de voorafgaande reiniging van de met ferromagnetische deeltjes verontreinigde binnenkomende materialen optioneel een magnetische katrol aan.

Downloads

Eddy Current metaalscheiders hebben een transportbandsysteem met aan het eind een zeer snel draaiende magneetrotor welke is uitgerust met sterke neodymiummagneten. Elk geleidend deeltje dat zich in dit gebied bevindt wordt hierdoor een beperkte tijd magnetisch en worden zo van de band gestoten en gescheiden van de bulk flow.

Als vertegenwoordiger van SOLLAU in Nederland leveren wij naast de Eddy Current magneetscheider vele andere soorten magneetscheiders.

End-of-Line Inspectie systemen

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. SOLLAU magneetscheiders, onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren en SPARC X-ray systemen. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.