ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Koprol Magneetscheider

Scheidt Ferromagnetische deeltjes van inerte materialen
Bekijk de video
Geïntegreerd in Transportband
Geplaatst aan de kop van een transportband
Verwijdert kleine deeltjes
Ferromagnetisch materiaal
Automatische afvoer
Van gevangen metaalvervuilingen

Omschrijving

De SOLLAU koprol magneetscheider is bedoeld voor het automatisch en permanent verwijderen van magnetische ijzermetalen uit inerte materialen. Het belangrijkste onderdeel van de machine bestaat uit een set ferriet- of neodymium NdFeB-magneten die samen met een externe roestvrij stalen trommel rond een as draaien.


Werking Koprol Magneetscheider 

De koprol magneetscheider is meestal een integraal onderdeel van een transportband in tegenstelling tot de trommel magneetscheider. De sterke permanente magneten vangen en slepen de ferromagnetische vervuilingen mee op het oppervlak van de roterende RvS trommel. De ijzerhoudende deeltjes vallen van de trommel als ze voorbij de magnetische kern zijn.

Het magnetische veld van de koprol magneetscheider is ongeveer 100 mm hoog. Het is daarom raadzaam dat de productlaag op de band niet hoger is dan 80 mm. Mocht de productlaag hoger zijn dan adviseren wij om de koprol magneetscheider te combineren met een bovenband magneetscheider of een blok magneetscheider.

Downloads

De SOLLAU koprol magneetscheider is bedoeld voor het automatisch en permanent verwijderen van magnetische ijzermetalen uit inerte materialen. De koprol magneetscheider is meestal een integraal onderdeel van een transportband in tegenstelling tot de trommel magneetscheider. Als vertegenwoordiger van SOLLAU in Nederland leveren wij naast de koprol magneetscheider vele andere soorten magneetscheiders.

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren, SPARC X-ray systemen en SOLLAU magneetscheiders. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.