ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Magneetscheider voor RvS

Verwijdert tot de kleinste niet-magnetische metaaldeeltjes
Buitenwoon sterke cilindermagneet
In een transportband uitvoering
Voor zwak magnetische materialen
Waaronder RvS deeltjes
Automatische reiniging
Van transportband

Omschrijving

De SOLLAU MV-R magneetscheider voor roestvast staal is een buitengewoon sterke, compacte en modulair opgebouwde separator die bestaat uit twee rollen en een transportband. Door industrieel gebruik en bewerking wordt de 'niet-magnetische kristallijne structuur' van RvS verstoord, waardoor het zwak magnetisch wordt en daarom alleen kan worden opgevangen door een extreem sterk magnetisch veld!

De zeer inductieve magnetische cilinder van de Sollau MV-R is ontworpen voor de scheiding van deze zeer zwak magnetische RvS-deeltjes.

Meerdere toepassingen MV-R

Naast de hoge efficiëntie van de magnetische scheiding zijn er nog een aantal andere voordelen aan deze hoogwaardige scheider: Laag energieverbruik, lage bedrijfskosten, een breed scala aan toepassingen (inclusief voedselverwerking), hoge duurzaamheid en modulariteit (De separator kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande verwerkingslijnen of worden uitgerust met extra accessoires zoals bijv. een trilvoeder).

Dankzij de hoge kwaliteit van de constructiematerialen bij de productie van de magnetische rol (een combinatie van extra sterke NdFeB-magneten met speciale stalen sluitringen en de zeer dunne maar zeer stevige transportband) kan deze hoogwaardige separator een magnetische inductie tot 21.000 Gauss bereiken op de oppervlakte van de rol. Dit is een waarde die tot nu toe alleen is bereikt door elektromagnetische scheiders.

Downloads

De SOLLAU MV-R magneetscheider voor RVS is een zeer effectieve scheider met hoge gradiënt en wordt o.a. ingezet voor het reinigen en recyclen van e-afval, bodem-as van de verbrandingsoven, zware shredderfracties en wordt in het algemeen toegepast voor recycling van metalen.

Als vertegenwoordiger van SOLLAU in Nederland leveren wij naast de MV-R magneetscheider vele andere soorten magneetscheiders.

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren, SPARC X-ray systemen en SOLLAU magneetscheiders. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.