ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

MR TT Roostermagneet

Voor het nauwkeurig scheiden van ferromagnetische deeltjes
Eenvoudige Magneetscheider
Voor vrij stromende droge materialen
Opgebouwd uit magneetstaven
Die samen een magnetische rooster vormen
Handmatige reiniging
Van de staafmagneten

Omschrijving

De MR-TT Roostermagneet is een eenvoudige magneetscheider die is ontworpen om ferromagnetische deeltjes te scheiden van vrij stromende droge materialen. De basiselementen waaruit het magnetische rooster bestaat, zijn telescopische magnetische buizen (RVS), met een hermetisch gesloten ook in RVS uitgevoerd magnetische kernen. Terwijl het bulkmateriaal door de magnetische buizen valt, vangt een zeer sterk magnetisch veld (gegenereerd door de neodymium NdFeB-magneten in de buizen) alle metaaldeeltjes op aan de oppervlakte van de roosters.

Deze Roostermagneet is voorzien van zeer sterke neodymium magneten en kan zelfs niet volledig magnetische fragmenten opvangen (bijv. Magnetisch roestvrij staal). Zowel de afmetingen als het ontwerp van het magneetrooster kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant.

Hoe wordt het magnetische rooster gereinigd?

Schoonmaken gaat heel gemakkelijk en snel dankzij de telescopische buizen. Tijdens het reinigen worden de magnetische kernen handmatig uit de roestvrijstalen buizen gehaald en vallen de Ferro deeltjes van de roestvrijstalen buizen

Belangrijkste voordelen van de MR-TT Roostermagneet

Deze magneet scheider is zeer effectief, onderhoudsvrij, goedkoop in aanschaf en gebruik, eenvoudig te installeren en te transporteren (van de ene toepassingsplaats naar de andere), goedkoop en eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. De veelzijdigheid van de roostermagneet (met uittrekbare magnetische kernen gemaakt van zeldzame aardertsen) is bewezen door de brede toepassingsmogelijkheden -  De Roostermagneten kunnen worden gebruikt in hoppers of toevoer naar transportbanden, ze worden gebruikt voor het scheiden van ferromagnetische onzuiverheden van vrije stromende, maar ook voor blaas of aangezogen bulkmaterialen.

Downloads

De SOLLAU magneet rooster is een eenvoudige magneetscheider die ontworpen is om ferromagnetische deeltjes te scheiden van vrij stromende droge materialen. Als vertegenwoordiger van SOLLAU in Nederland leveren wij naast de magneet rooster vele andere soorten magneetscheiders.

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren, SPARC X-ray systemen en SOLLAU magneetscheiders. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.