ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Roterende Magneetscheider

Verwijder de kleinste ferromagnetische deeltjes uit bulkproduct
Bekijk de video
Vrije val toepassingen
Voor bulkproduct zoals granen, bloem, poeder en zaagsel
Extreem hoge scheidings-efficiƫntie
Door roterende staafmagneten is er zeer intensief contact met product
Eenvoudige handmatige reiniging
Door het lostrekken van de magneetkernen

Omschrijving

De SOLLAU roterende magneetscheider met zijn snel reinigend systeem zorgt voor een gemakkelijke, zeer efficiënte en snelle scheiding van zelfs de kleinste magnetische metaal deeltjes tot wel 30 μm. De roterende magneetscheider is ontworpen voor gebruik bij stromende producten, zoals granen, meel, poeder en zaagsel, en producten die de neiging hebben om te bruggen en voor verstoppingen in traditionele magneetroosters kunnen zorgen.

Werking Roterende Magneetscheider

De basis van de roterende magneetscheider bestaat uit een systeem van roterende roestvrij stalen magnetische staven. De op deze manier gecreëerde roterende roosterlabyrint is in zeer intensief contact met het product en kan zelfs de kleinste ferromagnetische deeltjes, inclusief gemagnetiseerd rvs, vangen op de staafoppervlakte. Dit systeem staat garant voor een extreem hoge scheidingsefficiëntie.

De SOLLAU roterende magneetscheider kan zeer snel en eenvoudig worden gereinigd, aangezien alle contaminaties die op het roosteroppervlak zijn gevangen eraf vallen wanneer de magneetkernen uit de roestvrijstalen staven getrokken worden. De roterende magneetscheider wordt veel gebruikt in de food, farmaceutisch, chemisch, plastic, hout, bouw en keramiek industrie.

Downloads

De SOLLAU roterende magneetscheider met zijn snel reinigend systeem zorgt voor een gemakkelijke, zeer efficiënte en snelle scheiding van zelfs de kleinste magnetische metaal deeltjes tot wel 30 μm. De roterende magneetscheider is ontworpen voor gebruik bij stromende producten, zoals granen, meel, poeder en zaagsel, en producten die de neiging hebben om te bruggen en voor verstoppingen in traditionele magneetroosters kunnen zorgen. Als vertegenwoordiger van SOLLAU in Nederland leveren wij naast de roterende magneetscheider vele andere soorten magneetscheiders.

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren, SPARC X-ray systemen en SOLLAU magneetscheiders. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.