ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Trommel Magneetscheider

Scheidt Ferromagnetische deeltjes van inerte materialen
Bekijk de video
Multifunctionele magneetscheider
Voor zowel grote als kleine ferromagnetische deeltjes
Achter een transportband
Of onder de uitvoer van een vultrechter
Automatische afvoer
Van gevangen metaalvervuilingen

Omschrijving

De SOLLAU trommel magneetscheider is bedoeld voor het automatisch en permanent verwijderen van magnetische ijzermetalen uit inerte materialen. Het permanente magneetsysteem vereenvoudigt de scheiding van Ferro-deeltjes en door de automatische reiniging zijn er geen productieonderbrekingen nodig. Tegelijkertijd beschermt de trommel magneetscheider de achterliggende machines, zoals shredders, molens, slijpmachines en transportschroeven, welke vervolgens het materiaal verwerken.


Werking Trommel Magneetscheider

Het belangrijkste onderdeel van de machine bestaat uit een interne halve maanvormige magnetische kern en een externe roestvrij stalen trommel die met een as rond de gefixeerde magnetische kern draait. De sterke permanente magneten vangen en slepen de ferromagnetische vervuilingen mee op het oppervlak van de roterende RvS trommel. De ijzerhoudende deeltjes vallen van de trommel als ze voorbij de magnetische kern zijn.

SOLLAU trommel magneetscheiders kunnen op de uitvoer van een transportband of onder een vultrechter worden geplaatst. In tegenstelling tot de koprol magneetscheider is de trommel magneetscheider geen integraal onderdeel van de transportband.

Toepassingen Trommel Magneetscheider

De SOLLAU trommel magneetscheider wordt veel toegepast in de recyclingindustrie en mijnbouw, maar ook in de hout-, plastic-, keramiek-, glas- en voedingsmiddelenindustrie


Belangrijke Kenmerken

  • Multifunctionele magneetscheider, voor zowel grote als kleine ferromagnetische deeltjes
  • Maatwerk afmetingen verkrijgbaar
  • Indien nodig uitgerust met extreem krachtige neodymium NdFeB-magneten
  • Zeer lange levensduur magneten
  • Leverbaar met roestvrijstalen behuizing met twee opvangbakken: één voor niet-magnetische materialen en de andere voor de gevangen metaalvervuilingen.

Mogelijkheid tot uitlaatflenzen voor het wegzuigen van de gescheiden verontreinigingen

Downloads

De SOLLAU trommel magneetscheider is bedoeld voor het automatisch en permanent verwijderen van magnetische ijzermetalen uit inerte materialen. De sterke permanente magneten vangen en slepen de ferromagnetische vervuilingen mee op het oppervlak van de roterende RvS trommel. De ijzerhoudende deeltjes vallen van de trommel als ze voorbij de magnetische kern zijn. Als vertegenwoordiger van SOLLAU in Nederland leveren wij naast de trommel magneetscheider vele andere soorten magneetscheiders.

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren, SPARC X-ray systemen en SOLLAU magneetscheiders. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.