ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Band Metaaldetector

Voor het detecteren en verwijderen van metaal op een transportband
Bekijk de video
Gebouwd op een Jansen Transportband
Of als losse metaaldetector kop in een productstroom
Voorzien van nieuwste digitale technologie
Detecteer en verwijder Ferro, Non-Ferro en Roestvrij Staal
Gebruiks vriendelijke bediening
Keuze uit Stealth en Interceptor bedieningsinterface

Omschrijving

Fortress band metaaldetectoren gebruiken de allernieuwste digitale technologie om ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen te detecteren en af te voeren, inclusief roestvrij staal. Fortress band metaaldetectoren zijn verkrijgbaar in aluminium of roestvrij staal met een uitgebreide keuze aan openingsmaten en hebben een robuuste constructie om zelfs de zwaarste toepassingen aan te kunnen. Voor extra stabiliteit en hogere prestaties in natte toepassingen wordt de conform IP69K gecertificeerde BSH extra robuuste behuizing gebruikt.

Stealth en Interceptor uitvoeringen

FORTRESS band metaaldetectoren worden standaard geleverd in de Stealth uitvoering. Dit model is geschikt voor de meeste standaard toepassingen. Voor meer detectiekracht zijn de Interceptor modellen verkrijgbaar met de Interceptor DF voor de detectie van ultradunne verontreinigingen die vaak voorkomen in verwerkingslijnen. Dit model is ontwikkeld met divergent-veld-technologie, 's werelds eerste metaaldetector om meerdere veldrichtingen te gebruiken. Dit zorgt voor een sterke verbetering van de detectie van ultradunne verontreinigingen waarbij de detectieniveaus in sommige toepassingen vergelijkbaar zijn met de nieuwste X-ray systemen voor de detectie van metaal.

Jansen Transportsysteem

FORTRESS band metaaldetectoren kunnen worden geleverd inclusief Jansen Techniek transportsysteem (met of zonder uitwerpsysteem), maar kunnen ook op bestaande transportbanden worden ingebouwd of als losse kop worden geleverd.

Onze standaard metaaldetectorframe is zeer robuust uitgevoerd en bestand tegen de meest extreme productieomstandigheden. Speciaal voor die sectoren waar de omstandigheden minder belastend zijn, is er de BasicLine serie. Nog steeds uiterst nauwkeurig en solide, maar scherp geprijsd en uit voorraad leverbaar. De BasicLine is het perfecte systeem voor het controleren van droge en/of verpakte producten en is verkrijgbaar in een aantal standaardmaten.

Toepassingen Band Metaaldetector

Bakkerijen, Vlees, Kip, Vis, AGF, Zuivel, Verpakte producten, Kant-en-klare maaltijden, Gezondheidszorg, Snoepgoed, Verse/gekoelde/diepgevroren voedingsmiddelen en vele producten en branches meer.

Belangrijke Kenmerken

  • Automatische balancering
  • Automatische calibratie
  • Een ruim geheugenmenu voor het opslaan van productspecificaties.
  • Serial Interface voor dataopslag op computer (exclusief Contact software)
  • Modulair uitwisselbare elektronica
  • Automatische Testprocedure
  • Water en stof bestendig (IP69K). Geen kitranden, rondom compleet afgelast.

In de praktijk

More Cheese Please

Met een hoge mate van automatisering bij hun twee kaasfabrieken in Bodegraven en Oudewater is Vepo Cheese trots op hun productie-efficiëntie. Het familiebedrijf van de derde generatie dat jaarlijks miljoenen kilo’s kaas snijdt, raspt, hakt, portioneert en verpakt, heeft onlangs nieuwe opvoer-inspectielijnen geïnstalleerd, bestaande uit zeven zeer gevoelige Fortress Interceptor-metaaldetectoren van Jansen Control Systems.

Lees meer
Slim en efficiënt verwerkingssysteem voor kipfilet

Kipfilet verwerken; daar draait het om bij Van Leeuwen Kipspecialiteiten. Zo snel en zo flexibel mogelijk, maar wel met behoud van de hoogste kwaliteit. Met dit voor ogen ontwierp Jansen Techniek in samenwerking met Marelec Food Technologies een geavanceerd verwerkingssysteem voor het transporteren, sorteren en inpakken van filets.

Lees meer

Specificaties

Constructie Aluminium epoxy gelakt of Roestvrijstaal 304
Afmetingen (B X H) Breedte doorlaat: 25 – 1525mm x Hoogte doorlaat: 25 - 635mm (speciale maten verkrijgbaar)
Type Display Standaard Stealth / Optioneel Interceptor
Stand van detector Horizontaal of Verticaal
Beschermingsgraad IP 65 aluminium / IP69K / Nema 4X (Roestvrij staal met BSH)
Voeding 230V
Communicatie RS485 / Optioneel: Ethernet/draadloos
Alarm Geluidssignaal / Waarschuwingslicht
Opties Los display / Draagbaar display / Uitwerpsysteem / Contact Software

Downloads

Fortress band metaaldetectoren gebruiken de allernieuwste digitale technologie om ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen te detecteren en af te voeren, inclusief roestvrijstaal. Fortress band metaaldetectoren zijn verkrijgbaar in aluminium of roestvrij staal met een uitgebreide keuze aan openingsmaten.

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, Fortress metaaldetectoren, Sparc X-ray systemen en Sollau magneetscheiders.