ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

SLITstream

Verwijdert stof voor een stofvrij snijproces
Stofverwijdering voor snij-eenheden
verwijdert stof direct bij de messen.
Extreem scherpe luchtstraal
Verwijdert de kleinste deeltjes > 30μm
Verhoogde winstgevendheid
Minder afval en stilstandtijd

Omschrijving

Het SLITstream-stofverwijderingssysteem voor snijeenheden is speciaal ontwikkeld om het geproduceerde stof direct aan de messen te verwijderen. De nieuwe afzuigkap voor stofverwijdering genereert een hoge luchtstroom in het systeem direct bij de bovenste messen. Deze extreem scherpe luchtstraal verwijdert ook de kleinste deeltjes. Een blazer wordt via een leidingsysteem rechtstreeks met de afzuigkappen voor elk mes gemonteerd. Er kan een testfilter worden geïnstalleerd om de efficiëntie van het systeem te observeren. Na het vervangen van een mes wordt de kap automatisch gepositioneerd. Niet gebruikte messen worden volledig beschermd door de kap. Geen veiligheidsproblemen als gevolg van deze functie tijdens het betreden van de baan.

Ionisatie

In veel gevallen is elektrostatische lading die aanwezig is op het substraatoppervlak een factor die vervuiling aanzienlijk doet toenemen en zorgt deze er bovendien voor dat het verwijderen van deeltjes moeilijker wordt. Daarom wordt ons statische regelsysteem altijd voorafgaand aan het reinigingsproces geïnstalleerd om een ​​geneutraliseerd substraatoppervlak te garanderen met als gevolg een eenvoudiger verwijdering van alle deeltjes.

Technologie

De speciale SLITstream-technologie zorgt ervoor dat een stroom van > 30 m / sec parallel aan het mes in de richting van de bladlooprichting wordt gegenereerd. Speciaal daarvoor hebben we een luchtkanaal in de kap langs het mes ontwikkeld. Deze luchtstroom garandeert dat > 95% van de losse deeltjes > 30μm reeds tijdens het snijproces direct aan het mes efficiënt wordt verwijderd.

Belangrijkste toepassing

Geschikt voor alle materialen.

Voordelen van het SLITstream-systeem

Toepassing

  • Verwijdert > 95% van losse deeltjes > 30μm
  • Side-Flow-technologie voor automatische zelfreiniging
  • Gereedschapsvrije opening en toegang tot het mes
  • Lage investeringskosten
  • Makkelijke installatie

Zuinig

  • Verhoogde winstgevendheid
  • Minder afval en stilstandtijd

Ecologisch

  • Geen verbruiksartikelen
  • 60% lager energieverbruik vergeleken met andere systemen in zijn klasse

Het SLITstream-stofverwijderingssysteem voor snijeenheden van Hildebrand is speciaal ontwikkeld om het geproduceerde stof direct aan de messen te verwijderen. Dankzij een extreem scherpe luchtstraal worden zelfs de kleinste deeltjes verwijderd. Als vertegenwoordiger van Hildebrand in Nederland leveren we ook andere systemen voor oppervlaktereiniging en elektrostatische ontlading.

End-of-line inspectie voor de voedingsindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt een reeks end-of-line inspectiesystemen. Wij leveren onze eigen controlewegers, FORTRESS-metaaldetectoren, SPARC-röntgensystemen, SOLLAU magnetischscheiders en HILDEBRAND elektrostatische ontladings- en oppervlaktereinigingssystemen. Garandeer de kwaliteit van uw product met een van onze end-of-line systemen. We helpen u graag verder.