ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

FFG Scholstripmachine

De nieuwe manier van schol strippen
Bekijk de video
80 vissen per minuut
Automatisch strippen, spoelen en sorteren
Langere houdbaarheid vis
Door een lager kiemgetal blijft de vis langer houdbaar
Gebouwd voor op zee
Ontworpen voor extreme omstandigheden aan boord

Omschrijving

De FFG scholstripmachine is een baanbrekende machine voor het automatisch strippen van vers gevangen schol. Een ervaren visser kan met de hand gemiddeld 10 tot 15 schollen per minuut strippen. Met de FFG scholstripmachine kunnen 2 vissers tot 80 schollen per minuut verwerken. Dit is vele malen sneller. Bovendien is een groot voordeel van de scholstripmachine dat iedereen er hetzelfde resultaat mee kan behalen. Het is zeer gebruiksvriendelijk en nauwkeurig. 

Zo werkt de scholstripmachine

De scholstripmachine bestaat uit een ronddraaiende ovale carrousel met daarop een aantal productposities. Eén of meerdere personen leggen de schol in de producthouders. Vervolgens wordt de vis met een speciaal ontwikkelde klem vastgezet en naar het afgeschermde deel van de scholstripmachine verplaatst waar het op de juiste plaats wordt gestript en leeg wordt gezogen. Als laatste wordt de gestripte schol netjes schoongespoeld en gedoseerd gelost ter voorbereiding op het sorteren in klasse 2, 3 of 4. 

Belangrijke voordelen

Naast het feit dat het strippen van schol met de scholstripmachine sneller, constanter en minder arbeidsintensief is, zijn bijkomende voordelen dat de vis langer houdbaar is door een lager kiemgetal en dat fileerbedrijven meer rendement uit de vis kunnen halen dankzij de uniforme snee.

Gebouwd voor op zee

De scholstripmachine is ontworpen voor de extreme weers- en werkomstandigheden aan boord van uw schip. Alle materialen zijn voedingsmiddelen geschikt en bestand tegen zeewater. De machine is compact en robuust uitgevoerd en kan op het verwerkingsdek van uw schip worden bevestigd. 

Met de scholstripmachine kunt u snel, eenvoudig en veilig uw vangst aan boord verwerken!

Subsidieregeling

Voor aanschaf van een FFG Scholstripmachine kunt u subsidie aanvragen. Lees meer over de mogelijkheden.

Specificaties

Nominale Capaciteit 80 vissen / minuut
Productklassen Klasse 2 t/m 4 / 270 – 410mm / 200-600 gram
Afmetingen ca. 2.500 x 1.000mm
Gewicht 814kg (totaal) Scholstripper: 650kg / Zijkanaalventilator: 114kg / Vacuümtank en toebehoren: 50kg
Constructie RvS304 en HMPE
Voeding 380V
Aansluit vermogen 5,5 - 11kW (afhankelijk van vacuümsysteem)
Besturingskast Voorzien van 3 frequentieregelaars o.a. voor pelrol, beveiligingsschakelaars en back-up systeem in geval van storing aan een van de componenten.
Beschermingsgraad IP67K
Inclusief Cycloon met vacuümpomp
Exclusief Aansluiting Spoelwater

Downloads

Interesse? Wij adviseren u graag!

Meer weten over de scholstripmachine? Laat u vrijblijvend adviseren.

De FFG scholstripmachine is ontwikkeld door Jansen Techniek voor het automatisch strippen van vers gevangen schol. Deze robuuste machine is gebouwd voor op zee. Met de FFG scholstripmachine kunnen vissers hun vangst snel, eenvoudig en nauwkeurig aan boord verwerken.

Machinebouw Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Techniek is gespecialiseerd in maatwerk machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn voortdurend in beweging en ontwikkelen elke dag nieuwe oplossingen om de productieprocessen van onze klanten te optimaliseren. Naast de FFG scholstripmachine leveren wij vele andere systemen waaronder transportbanden, portioneermachines, sorteerlijnen, kistenkantelaars en stapelaars. 

Bijna elk systeem dat wij bouwen is uniek. Precies op maat voor uw situatie.