ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

iON-Stream

Intelligent elektrostatisch ontlaadsysteem
Elektrostatische ontladingsstaven
Voor ionisatie tot een afstand van 1.500 mm
Neutraliseert elektrostatische ladingen in
Plastic, verpakkingen, papier, textiel en non-woven materialen
AUTODC®-technologie tot 100 Hz
Detecteert de polariteit van de lading en corrigeert automatisch de puls/pauze.

Omschrijving

iONstream FUSION is een hoogwaardig statisch AUTODC®-neutralisatiesysteem. Het bevat de nieuwste ontwikkelingen en is een micro-controller die wordt bediend met lokaal geïntegreerde intelligentie. Elektrodevervuiling en status van de emitterpinnen, evenals neutralisatie-efficiëntie, worden continu bewaakt en gevisualiseerd. Elke neutralisatiestaaf is toegankelijk via een gateway of een master-pc met touchscreen. Parameters kunnen gemakkelijk worden gelezen en gecontroleerd door procesingenieurs. De speciaal ontwikkelde AUTODC®-technologie detecteert de polariteit van de lading op het doeloppervlak en corrigeert automatisch de puls-/pauze-verhouding in de richting van de oppervlaktelading met dominante polariteit om een ​​maximaal neutraliserend effect te bereiken. Alle elektronische componenten en hoogspanningsonderdelen zijn ingekapseld in het staafprofiel. iONstream FUSION is verkrijgbaar in twee versies, een standaardversie van +/- 6 kV en een variant van +/- 12 kV voor een groter bereik. Indien aangesloten op een netwerk, kunnen tot 127 neutralisatiestaven worden weergegeven en beheerd via een enkele Master of via onze gateway aangesloten worden op de interface van de klant.

Technologie statisch neutralisatiesysteem

Door het toepassen van alternerende positieve en negatieve hoogspanningsstroom op de emitterpinnen, worden ionen met beide polariteiten gegenereerd. iONstream FUSION’s speciale AUTODC®-technologie genereert aanzienlijk meer ionen dankzij de perfecte regeling van de puls-/pauze-relatie en biedt daarom een ​​veel homogener elektrostatisch veld in vergelijking met andere conventionele neutraliserende systemen die gebruik maken van de PULSEDC-methode. De zeer efficiënte pinvorm en de scherpte ervan worden gedurende de volledige levensduur van de neutraliserende staaf gehandhaafd. Ons revolutionaire ontwerp van de statische neutraliserende staaf is vervaardigd met een speciale glasvezelversterkte extrusie met niet-metalen afschermingen die in harmonie werken met het elektrostatische veld van de emitterpinnen. Het resultaat van deze revolutionaire technologie en intelligentie is een effectief neutralisatiegebied tot 1.500 mm in bepaalde toepassingen. De Expert DOE-software, in combinatie met de realtime microcontroller-functionaliteit, maakt een eenvoudige integratie in de hedendaagse industriële veldbus- en ethernetnetwerken mogelijk.

Belangrijkste toepassingen

Plastic, verpakking, drukwerk, papier en karton, converteren, medisch & farmaceutisch, Food, textiel, stof en non-woven

Voordelen van het iONstream FUSION-systeem

Toepassing

 • AUTODC-technologie tot 100 Hz
 • TRUEDC®-sensortechnologie
 • Uitstekende ontladingsefficiëntie, geen nuldoorgangen van de uitgangsspanning, geen restladingszebra
 • Alle elektronische componenten zijn geïntegreerd in het neutraliserende staafprofiel
 • CAN-busgestuurde TQM-statische sensor voor regeling, detectie en logging van de restlading van de 24V DC-voeding, alle elektronische componenten geïntegreerd in neutraliserend staafprofiel
 • Bediend met micro-controller; detectie van de vervuiling en status van de emitterpin
 • Uitstekende ontlaadefficiëntie voor ionisatie tot een afstand van 1500 mm
 • Netwerkcompatibele, interne CAN-open bus om te comprimeren met touchscreen of 'Anybus'-gateway

Zuinig

 • 100% procescontrole met logboek van systeemparameters
 • TQM-sensoroptie om restlading te detecteren en te loggen

Veiligheid

 • Schokbestendig volgens EN 60335
 • ATEX II 2G IIB T6 en II 2D IIIB T85 ËšC
 • Certificeringsnummer PTB 16 ATEX 5007 X

Ecologisch

 • Ozonvorming < 0,1 ppm
 • Laagste energieverbruik in zijn klasse

Hildebrand iONstream is een intelligent elektrostatisch ontlaadsysteem voor vele materialen zoals plastic, verpakkingen, papier, textiel en non-woven materialen. De statische neutraliserende staven van iONstream bieden een uitstekende ontladingsefficiëntie voor ionisatie tot een afstand van 1.500 mm. Als vertegenwoordiger van Hildebrand in Nederland leveren wij ook een reeks oppervlaktereinigingssystemen voor het verwijderen van stof in welk materiaal dan ook.

End-of-line inspectie voor de voedingsindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt een reeks end-of-line inspectiesystemen. Wij leveren onze eigen controlewegers, FORTRESS-metaaldetectoren, SPARC X-Ray systemen, SOLLAU magneetscheiders en HILDEBRAND elektrostatische ontladings- en oppervlaktereinigingssystemen. Garandeer de kwaliteit van uw product met een van onze end-of-line systemen. We helpen u graag verder.