ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Vleugel Telsysteem

Voor het tellen en batchen van kippenvleugels
Bekijk de video
Tellen
Tot 45.000 stuks per uur
Batchen
Vleugels worden in batches verdeeld
Verpakken
Schalen of zakken voor traysealer automatisch gevuld

Omschrijving

Het vleugel telsysteem van Jansen Techniek is een uniek systeem dat is ontworpen om kippenvleugels automatisch te tellen, te batchen en te verpakken. Het systeem bestaat uit de volgende componenten:

De bufferbak

De kippenvleugels worden verzameld in een bufferbak met grote capaciteit. De bufferbak is voorzien van twee geïntegreerde transportbanden. De band op de bodem van de bufferbak beweegt het product naar voren waar de opvoerband het product omhoog voert en met de juiste snelheid op het telsysteem doseert, zonder teveel druk uit te oefenen op het product en zonder marinade te verliezen. De bandsnelheden kunnen eenvoudig worden aangepast aan de gewenste productiesnelheid en dankzij de hygiënische constructie is de bufferbak eenvoudig schoon te maken.

Het telsysteem

Nadat de vleugels op het telsysteem zijn ingevoerd ondergaan ze vijf versnellingen die de producten van elkaar scheiden. Vervolgens worden ze door middel van een aantal pre-count-hoppers in de batchtransporteur gedoseerd. Deze pre-count-hoppers zorgen ervoor dat de producten in de juiste batches worden verdeeld.

Batchtransporteur en bufferhoppersysteem

De batches worden verzameld en vervoerd in compartimenten waarna ze worden afgeleverd in het bufferhopperysteem dat vervolgens de partijen netjes in de traysealer doseert.

Besturingssysteem

Het systeem wordt bestuurd vanuit een roestvrijstalen besturingskast die aan het telsysteem is bevestigd. Alle transportbanden worden bestuurd door Danfoss-frequentieregelaars en geprogrammeerd met Siemens-software.

Specificaties

Telsnelheid 30.000 - 45.000 stuks / uur, afhankelijk van product en uitvoering machine
Band type Modulaire Intralox band
Constructie Materialen SS 304 / HMPE
Beschermingsgraad IP69K

Downloads

Het vleugel telsysteem van Jansen Techniek is een uniek systeem dat is ontworpen om kippenvleugels automatisch te tellen, te batchen en te verpakken.

Machinebouw Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Techniek is gespecialiseerd in maatwerk machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn voortdurend in beweging en ontwikkelen elke dag nieuwe oplossingen om de productieprocessen van onze klanten te optimaliseren. Naast telsystemen leveren wij vele andere systemen waaronder transportbanden, portioneermachines, sorteerlijnen, ontschubbers en scholstripmachines.

Bijna elk systeem dat wij bouwen is uniek. Precies op maat voor uw situatie.