ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Geschiedenis

Al meer dan 20 jaar bouwen wij machines voor de voedingsindustrie. Wij zijn begonnen in een oude kippenschuur, maar leveren inmiddels aan de grootste pluimveeverwerkers van Nederland en ver daar buiten.

1997

Oprichting Eenmanszaak Jansen Techniek

Jannes Jansen groeide op in de pluimveeslachterij van zijn ouders. Hij maakte deel uit van de technische dienst waar hij kostbare ervaring opdeed binnen de voedingsindustrie. Hier leerde hij ook zijn vrouw Ria kennen. In 1997 begonnen zij samen aan het avontuur “JANSEN TECHNIEK”.

1998

Aan het werk in ons eerste pand

Een eenvoudige kippenschuur werd omgetoverd tot onze eerste werkplaats. In deze periode lag de nadruk vooral op onderhoud en service voor de pluimvee verwerkende sector, maar al snel werden de eerste machines gebouwd.

1998

Eerste collega in dienst

Het werk nam toe en onze eerste collega werd aangenomen. Jan Willem Jonker begon als monteur. Tegenwoordig is hij engineer bij Jansen Techniek.

2000

Ons tweede pand

De kippenschuur werd snel te klein en er werd uitgeweken naar een nieuwe pand. In 2001 werd alweer begonnen met de bouw van ons eigen pand aan de Midden Engweg in Putten.

2001

Er wordt gestart met de bouw van ons eigen pand

2003

Oprichting Jansen Techniek B.V.

De hoeveelheid werk en het aantal collega’s groeiden. Het was tijd om Jansen Techniek Putten B.V. op te richten.

2007

Tien jaar Jansen Techniek

2008

Opening verbouwde pand aan de Hoge Eng

Vanaf 2005 werd dit pand, gelegen naast ons eigen pand, erbij gehuurd. In 2007 hebben wij het gekocht en verbouwd waarna het in 2008 met een groot feest werd geopend. Tegenwoordig is dit ons hoofdpand.

2010

Oprichting Jansen Control Systems

Rond 2000 kreeg Jansen Techniek het agentschap van Fortress Metaaldetectoren toegewezen. De omzet van de metaaldetectoren groeide gestaag, wat leidde tot de oprichting van Jansen Control Systems BV in 2010. Inmiddels worden er vanuit Jansen Control Systems diverse ander End-of-Line systemen verkocht.

2011

Agentschap Marelec

Sinds 2011 werken wij nauw samen met het Belgische Marelec Food Technologies. Wij mogen hun portioneer-, sorteer- en weegsystemen in Nederland verkopen en onderhouden.

2012

Onderneming van het jaar in Putten

Tijdens de eerste editie van het Business Event Putten werd Jansen Techniek/Control Systems uitgeroepen tot onderneming van het jaar in de categorie Industrie en Dienstverlening.

2017

Twintig Jaar Jansen

Er is in 20 jaar tijd veel gebeurd. Inmiddels zijn wij met zo’n 40 collega’s en draaien er honderden machines in vele verschillende sectoren binnen de voedingsindustrie.

2018

Uitbreiding kantoor

In 2018 is ons kantoor uitgebreid naar de Hoge Eng West 25 voor kantoren met opslag en naar de Hoge Eng West 27 voor verkoopbinnendienst en service. De collega’s van de afbouw en electro (engineers) nemen hun intrek in de hal die hierbij is betrokken. Om zo meer ruimte te krijgen aan de hoge eng west 40 voor de constructie.

 

Terug naar over ons