ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Werkwijze

Mooie goedwerkende machines ontstaan niet zomaar. Ze zijn het resultaat van innovatieve ideeën, hard werk, toegewijd vakmanschap en het juiste gereedschap. Iedereen bij Jansen levert een bijdrage. Elke situatie is anders, maar in hoofdlijnen volgen wij de volgende stappen:

1. Inventarisatie & Advies: van probleem naar oplossing

Wij beginnen met het inventariseren van de situatie. Wat is het probleem, wat is de oorzaak en wat zijn de wensen? Meestal bekijken wij op locatie het proces en het product voor een goed beeld van de situatie. Terug op de zaak denken we na over een oplossing en komen, in overleg met onze engineers, tot een voorstel.

2. Ontwerpen: van idee naar 3D

Als de klant akkoord is gegaan met ons voorstel zijn de engineers aan de beurt. Zij zetten het idee om in een 3D model. Dit model dient als basis voor de werktekeningen die straks de werkplaats ingaan, maar geven de klant ook een goed beeld van hoe het systeem eruit komt te zien. Onze engineers werken met Solidworks en HiCad softwarepakketten.

3. Bouwen: van model naar werkelijkheid

Wanneer iedereen tevreden is met het 3D ontwerp worden de bouwtekeningen de werkplaats ingestuurd. Hier zetten onze monteurs de lijnen en vlakken om in een glimmende RvS constructie. Er wordt gedraaid, gefreesd, gezet, geboord, gelast en gemonteerd. Zij gebruiken stevige voedingsmiddelengeschikte materialen om robuuste hygiënische machines te bouwen.

4. Besturing: van stilstand in beweging

Ondertussen hebben de electro jongens niet stilgezeten. Er is nagedacht over hoe alle onderdelen met elkaar gaan communiceren om het gewenste resultaat te bereiken. Als de constructie klaar is, bouwen zij de besturingscomponenten in en komt de machine pas echt “tot leven”.

5. Installatie: van Putten naar de klant

Afhankelijk van de afgesproken levering kan de klant de machine ophalen of zorgen wij ervoor dat het netjes bij de klant wordt geïnstalleerd, getest en opgeleverd.

Zo doen we dat!