ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Marelec Portio B

Portioneren van vlees met bot
Bekijk de video
3-dimensionaal camerasysteem
Voor perfecte scans van volume rond de onregelmatige vorm van bot in het vlees
Productfixatie
Door grijpklauwen en spikes op transportband
Speciaal mes
Met glad gedeelte voor vlees en gekarteld gedeelte voor harder bot.

Omschrijving

De Marelec PORTIO B is speciaal ontwikkeld voor het portioneren van varkens- of lamslende met bot. Deze zwaar uitgevoerde portioneermachine gebruikt een 3 camera/laser systeem om het volume rond de onregelmatige vorm van het bot in het vlees perfect te scannen. Aan de hand van de scan wordt er een 3D model van het product gemaakt waarna de intelligente software het meest optimale snij interval bepaalt.

Standaard kenmerken Portioneermachine

De PORTIO B wordt standaard geleverd met verschillende speciaal ontworpen functies om het product op zijn plaats te houden tijdens het snijden. Aan de bovenzijde zorgen grijpklauwen ervoor dat de lendenen naar het snijgedeelte toe bewegen zonder dat ze na het scannen hun positie op de band verliezen. Aan de onderzijde houden de spikes op de transportband het product op zijn plaats. Het mes heeft een glad gedeelte voor het doorsnijden van het zachtere vlees en een gekarteld gedeelte voor het doorsnijden van het hardere gedeelte van het bot.

Diverse uitbreidingsopties

De Marelec Portio B kan uit worden gebreid met verschillende opties zoals een dynamische dichtheidsschaal om de juiste dichtheid van elke lams/varkenslende te berekenen.

Onderhoud Portioneermachine

De portioneermachine kan volledig geopend worden en indien gewenst kunnen de transportbanden worden losgemaakt voor aparte reiniging. Voor eenvoudig onderhoud is gekozen voor gemakkelijk verkrijgbare onderdelen. Dit garandeert lage onderhoudskosten. Verder bevinden alle motoren en encoders zich buiten de natte zone, wat een lange levensduur verzekert.

Specificaties

Banen 1
Camera’s 3
Bandbreedte 254mm
Bandtype Modulair
Product afmetingen Max. 800 x 240 x 200 mm
Snijsnelheid Max 5 cuts/sec
Machine afmetingen 4015 x 1388 x 1570 mm
Machine nettogewicht 1800kg

De Marelec PORTIO B is speciaal ontwikkeld voor het portioneren van varkens- of lamslende met bot. Als agent van MARELEC FOOD TECHNOLOGIES in Nederland leveren en onderhouden wij diverse weeg-, sorteer- en portioneermachines van deze Belgische fabrikant die in meer dan 30 landen actief is.

MACHINEBOUW VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE

Jansen Techniek is gespecialiseerd in maatwerk machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn voortdurend in beweging en ontwikkelen elke dag nieuwe oplossingen om de productieprocessen van onze klanten te optimaliseren. Naast MARELEC machines leveren wij vele andere systemen waaronder transportbanden, kistenkantelaars, flowwegers en stapelaars.

Bijna elk systeem dat wij bouwen is uniek. Precies op maat voor uw situatie.