ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

FD Ontschubmachine

Voor het ontschubben van hele vis, zalm en forel
Bekijk de video
Geen beschadiging van het vlees
Door gebruik van een hogedruk watersysteem
Hoge verwerkings snelheid
Tot 25 vissen per minuut met een dubbele uitvoering
Hygiënisch systeem
Machine verwijdert ook effectief slijm en bacteriën

Omschrijving

De FD15 en FD25 ontschubmachines zijn ontworpen voor het ontschubben van hele vis, gestripte zalm en forel. De FD-ontschubmachine verwijdert de schubben van de vis door middel van een hogedruk watersysteem. Het gebruik van water zorgt voor het meest efficiënte resultaat aangezien de schubben worden verwijderd zonder enige schade aan het vlees. Naast het verwijderen van de schubben, verwijdert de machine ook effectief slijm en bacteriën zoals Salmonella Listeria van de vis.

Zo werkt de ontschubmachine

De vis wordt in de ontschubmachine gevoerd en op zijn plaats gehouden door zijgeleiders en boven- en onderbanden. Met behulp van platte lucht nozzles worden de schubben en het slijm van de vis verwijderd. Tijdens het proces wordt geen water gecirculeerd wat resulteert in een laag bacterieel reinigingsproces.

Robuust ontwerp

De FD-ontschubmachine heeft een hygiënisch ontwerp. Het heeft een open constructie met deuren die kunnen worden geopend om de machine goed schoon te maken onder hoge druk. Dit voorkomt dat bacteriën zich ophopen op het oppervlak van de machine. Een ander voordeel van de deuren is dat er tijdens het reinigen veel licht in de machine valt. De machine is uitgerust met een eigen bedieningskast en de hoogte van de machine kan naar klantwens worden aangepast.

De FD-onschubmachine is verkrijgbaar in een enkele (FD15) of dubbele (FD25) versie.

Specificaties

Aantal Operators 1
Capaciteit FD15: 14-16 vis/min FD25: tot 25 vis/min
Afmetingen (LxBxH) ± 2.980/3.800 x 1.100 x 1.700mm
Vis afmetingen In overleg
Constructie RvS 316 / HMPE
IP Bescherming IP67K
Voeding 3 x 400/230 V + PE, IB = FD15: 42A, FD25: 62A
Waterverbruik FD15: ± 50l, 80 bar FD25: ± 100l, 120 bar
Wateraansluiting 3/4” / 3 bar

Downloads

De FD15 en FD25 ontschubmachines verwijderen effectief schubben, slijm en bacteriën van de vis zonder het vlees te beschadigen. Het maakt gebruik van een hoge druk watersysteem en is geschikt voor hele vissen, gestripte zalm en forel.

Machinebouw Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Techniek is gespecialiseerd in maatwerk machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn voortdurend in beweging en ontwikkelen elke dag nieuwe oplossingen om de productieprocessen van onze klanten te optimaliseren. Naast ontschubmachines leveren wij vele andere systemen waaronder transportbanden, kistenkantelaars, flowwegers, ontnesters en scholstripmachines.

Bijna elk systeem dat wij bouwen is uniek. Precies op maat voor uw situatie.