ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

Marelec Portio 1F

Portioneren op het scherpst van de snede
Bekijk de video
Intelligent Portioneren
Met vooraf ingestelde programma’s
Ideaal voor kleine producten
Zoals vis- en kipfilets
Ultra snel snijden
Tot 17,5 slagen per seconde

Omschrijving

De MARELEC PORTIO 1F is een intelligente portioneermachine voor het portioneren van verse producten. De 1F is met name geschikt voor kleine producten zoals vis- en kipfilets.

Werkwijze Portioneren

Het gewenste gewicht en vorm van het eindproduct worden van te voren in een programma geselecteerd waarna de MARELEC portioneermachine van elk product een driedimensionale laserscan maakt om het volume te bepalen. Op basis van deze waarden berekent de computer het meest optimale snij interval.

De Portioneermachine snijdt vervolgens razendsnel en uiterst nauwkeurig het product in de gewenste porties. Afhankelijk van het product kunnen er verschillende soorten fixeersystemen en messen worden toegepast en in het geval van wijzigende producteigenschappen kan een bijkomende controleweger de nauwkeurigheid optimaliseren.

Onderhoud Portioneermachine

De portioneermachine kan volledig geopend worden en indien gewenst kunnen de transportbanden worden losgemaakt voor aparte reiniging. Voor eenvoudig onderhoud is gekozen voor gemakkelijk verkrijgbare onderdelen. Dit garandeert lage onderhoudskosten. Verder bevinden alle motoren en encoders zich buiten de natte zone, wat een lange levensduur verzekert.

Specificaties

Product Afmetingen 700 x 240 x 120 mm
Bandbreedte 254 mm
Bandsnelheid Instelbaar tot 0,45 m/s
Snijsnelheid Tot 17 slagen/s
Constructie RvS AISI 304 en FDA Kunststoffen
Type band Modulair
Toetsenbord IP67 met geïntegreerde elektronica
Indicator MARELEC Z2 met UTP TCP/IP-verbinding
Software MARELEC P1 standaard optimalisatie software
Voeding 3 x 380 V + N + GND / 50-60 Hz / 5 kW
Perslucht 6 bar
Reiniging Hygiënische constructie / CIP geïntegreerd
Aansluitingen Directe internetaansluiting voor service op afstand

Downloads

De MARELEC PORTIO is een ultra snelle intelligente portioneermachine voor het snijden van verse producten zoals vis- en kipfilets. Als agent van MARELEC FOOD TECHNOLOGIES in Nederland leveren en onderhouden wij diverse weeg-, sorteer- en portioneermachines van deze Belgische fabrikant die in meer dan 30 landen actief is.

Machinebouw Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Techniek is gespecialiseerd in maatwerk machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn voortdurend in beweging en ontwikkelen elke dag nieuwe oplossingen om de productieprocessen van onze klanten te optimaliseren. Naast MARELEC machines leveren wij vele andere systemen waaronder transportbanden, kistenkantelaars, flowwegers en stapelaars.

Bijna elk systeem dat wij bouwen is uniek. Precies op maat voor uw situatie.