ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines

APOLLO X-ray machine

Verwijder afwijkende producten uit uw productstroom
Volledige controle productkwaliteit
Verwijdert 100% van alle afwijkende producten uit uw productstroom
Detectie van kleinste vervuilingen
Waaronder bot, metaal, steen, glas harde kunststoffen en natuurlijke rubbers
Controleert tot 200 producten per minuut
Afhankelijk van productgrootte en producteigenschappen

Omschrijving

De SPARC Apollo X-ray machine maakt geautomatiseerde X-ray inspectie eenvoudig en kostenbesparend. Door de noodzaak voor menselijke tussenkomst te verwijderen, bereikt u een herhaalbaar en consistent inspectieproces in een zeer kleine footprint. 

Flexibel en Betrouwbaar

De SPARC Apollo X-ray machine is ontworpen en gebouwd volgens de hoogste normen en biedt zowel flexibiliteit als nauwkeurigheid. Het is bij uitstek geschikt voor het inspecteren van gesneden vlees, kaas en kant-en-klaar maaltijden. De standaard machine is geschikt voor alle pakketformaten tot 300 x 300 x 100 mm met een maximale snelheid van 200 pakketten per minuut. Grotere producten zijn op aanvraag ook mogelijk.

Afwijkende of verontreinigde producten worden snel en nauwkeurig door een servo aangedreven uitwerpsysteem uit de productstroom verwijderd en in een afgesloten bak opgevangen. De Apollo X-ray machine gebruikt geen perslucht, wat een aanzienlijke besparing op de gebruikskosten kan opleveren in vergelijking met machines op basis van persluchtbediening.

Bescherm uw klant en uw merk

Als u de supermarkten bevoorraadt, zorgt Raptor’s software ervoor dat aan elke COP (Code of Practice) wordt voldaan. Alle COP- en productspecificaties zijn standaard in het besturingssysteem geprogrammeerd, dat op zijn beurt een operator op een gepland tijdstip waarschuwt. Men dient een stapsgewijze controleprocedure door te lopen. De procedure vereist een ondertekenaar voordat de resultaten beschikbaar kunnen worden gesteld via USB-download of automatisch naar uw server kunnen worden geüpload. Deze werkwijze voorkomt het overslaan van tests en het knoeien met resultaten door een manager op de hoogte te stellen. Als er een COP verandert, ontvangt u dankzij onze “Duurzaamheidsgarantie” altijd de nieuwste software. Zo blijft u tijdens de gehele levensduur van uw machine up-to-date.

Belangrijke kenmerken Apollo X-ray

  • Eenvoudig, robuust ontwerp. Geen gereedschap nodig voor het verwijderen van transportbanden.
  • Servo aangedreven uitwerpsysteem voor het nauwkeurig verwijderen van de verontreinigde verpakkingen uit de flow.
  • Gebruiksvriendelijke HMI-interface met 'drag and drop' touchscreenbediening voor verbetering van de proces-efficiëntie.
  • Hygiënisch ontwerp met schuine kanten voor optimale reinigingsproces.
  • Onderhoudsarme glasvezel besturingssysteem.
  • Uit te breiden met label inspectie camera’s

Specificaties

Detecteerbare materialen o.a. bot, metaal, steen, glas, harde kunststoffen en natuurlijke rubber
Capaciteit Tot 200 producten per minuut (afhankelijk van productgrootte)
Afmetingen product Maximaal 300 x 300 x 100 mm
Constructie RVS, geanodiseerd aluminium, en food kwaliteit kunststof
Band type Blauwe food grade band
300W X-ray Generator Digitaal gestuurd / Zelf koelend / Computer gestuurd van 45W tot 300W
X-ray emissie < 1 microsievert per uur
Beschermingsgraad IP65
Signalen Uitwerp melding / Uitwerpbak volmelding

De SPARC Apollo X-ray machine is ontworpen en gebouwd volgens de hoogste normen en biedt zowel flexibiliteit als nauwkeurigheid. Het is bij uitstek geschikt voor het inspecteren van gesneden vlees, kaas en kant-en-klaar maaltijden. Als vertegenwoordiger van SPARC SYSTEMS leveren wij diverse andere soorten X-ray systemen.

End-of-Line Inspectie voor de Voedingsmiddelenindustrie

Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end-of-line inspectie systemen. Wij leveren o.a. onze eigen checkwegers, FORTRESS metaaldetectoren, SPARC X-ray systemen en SOLLAU magneetscheiders. Waarborg de kwaliteit van uw product met één van onze inspectie systemen. Wij adviseren u graag.