ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines
Oplossingen Maatwerk Bel ons Route

Speciaal machinebouw

Een efficiënte machine voor de voedingsindustrie vraag om maatwerk. Standaard machines voldoen niet altijd. Speciaal machinebouw ontstaat daarom vanuit innovatief maatwerk, vakmanschap en techniek. Een uniek traject waar wij samen doorheen lopen. Dat doet Jansen Techniek al meer dan 20 jaar.

Een proces van probleem naar oplossing bij speciaal machinebouw

Wij zoeken samen naar een oplossing dat specifiek de oplossing is voor uw situatie. Speciaal machinebouw in de voedingsmiddelenindustrie is namelijk divers en complex. Waar liggen de kansen om de efficiëntie in het productieproces te verbeteren?

Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van handling, portioneren, separatie of sorteren zijn. De vakspecialisten van Jansen Techniek doorlopen altijd 5 stappen om een machine op maat te realiseren.

1. Inventarisatie en advies

Tegen welk probleem loopt u aan, wat is de oorzaak hiervan en hoe kunnen we dit verbeteren?

2. Ontwerpen en engineering

Hier zetten we het idee om in een 3D model en u krijgt inzicht in hoe de machine eruit komt te zien.

3. Constructie en besturing

In de 3e fase draaien, frezen, lassen en monteren onze vakspecialisten de machines.

4. Oplevering en installatie

Aan de hand van onze gezamenlijke afspraak zorgen wij ervoor dat de machine op locatie geïnstalleerd en getest wordt.

5. In bedrijf en onderhoud

Dit is de laatste fase van het speciaal machinebouw proces. Uw machine werkt uiterst nauwkeurig en snel. En mocht er onderhoud nodig zijn, dan is Jansen Techniek daar de aangewezen partij voor.

Jarenlang innoveren met hart en handen

Jansen Techniek is een onderneming dat al 60 jaar een familiebedrijf is. Van oorsprong gestart in de pluimvee, maar sinds 1997 gericht op voedingsmiddelenindustrie machinebouw. Door de jaren heen zijn we dankzij vakmanschap, inzet en continue innovatie gegroeid tot speciaal machinebouw specialist. Gericht op het optimaliseren van het productieproces van uw onderneming. Dat doen wij met wat wij het mooist vinden: goede en innovatieve machines bouwen.

Speciaal machinebouw oplossingen

Omdat ieder probleem uniek is, ontwikkelt Jansen Techniek ook unieke speciaalmachines. Dat betekent echter niet dat wij geen oplossingen bieden zonder maatwerk. Wij zijn ook leverancier van hoogwaardige machines van onder andere Marelec, Fortress, Sparc en Sollau. Deze merken leveren, installeren en onderhouden wij.

Als vertegenwoordiger van Marelec beschikken wij over diverse portioneer-, sorteer en weegmachines. Van vloerweegschalen voor de voedingsindustrie tot complete sorteersystemen. Deze staan bekend om:

  • Uiterste nauwkeurigheid
  • Hoge snelheid
  • Strenge hygiëne

Als leverancier van Fortress beschikken wij ook metaaldetectoren en checkwegers in onze catalogi. Deze machines zijn over het algemeen geschikt voor vele voedingsmiddelen zoals vlees, kip, vis, brood, complete maaltijden en vloeistoffen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Interesse in een machine of speciaal machinebouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Onze oplossingen
Transport & Handling

Van standalone transportbanden, draaitafels en schalenontnesters tot complete logistieke oplossingen voor de voedingsindustrie. Wij helpen u graag bij het optimaliseren van uw productieproces.…

Lees meer
Wegen & sorteren

Voor het wegen en sorteren van vlees, vis, gevogelte en andere producten leveren en onderhouden wij eersteklas weegsystemen van onder andere het Belgische merk Marelec. Wij adviseren u graag b…

Lees meer
Portioneren

Voor het snijden van verse producten zoals visfilets, complete vis, vlees en gevogelte is er de Marelec Portio. Een hoogwaardige portioneermachine die in diverse uitvoeringen kan worden geleve…

Lees meer
Metaaldetectoren

Fortress metaaldetectoren maken gebruik van de allernieuwste digitale technologie om ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen te detecteren en af te voeren, inclusief roestvrijstaal. Ze bes…

Lees meer
Bekijk alle oplossingen
Interesse? Wij adviseren u graag!

Speciaal machinebouw

Meer informatie nodig over ons speciaal machinebouw of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Contact opnemen