ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines
Oplossingen Maatwerk Bel ons Route

Voedingsproducten bufferen

In de voedingsindustrie draait het om een aantal belangrijke termen:

 • Tijd
 • Efficiency
 • Hygiëne

Ook bij het bufferen van voeding spelen deze factoren een grote rol. Door middel van een geautomatiseerd systeem en een bufferbak kunt u grote hoeveelheden voedingsproducten bufferen in korte tijd.

Hoe u een bufferbak kunt realiseren? Jansen Techniek uit Putten optimaliseert al jaren het productieproces van menigeen bedrijven. Lees snel verder hoe het werkt!

Van ontwerp tot buffermachine

Het optimaliseren van het voedingsproductieproces? Hoe zit dat? Jansen Techniek hanteert altijd het maatwerk principe. Oftewel, een machine dat echt voor uw proces werkt. We nemen u mee in 5 stappen:

 • Inventarisatie en advies: wat is het probleem en hoe lossen we dit op
 • Ontwerp en engineering: van idee naar 3d model
 • Constructie en besturing: bouwen, frezen, lassen en monteren van de machine. De constructie bestaat uit roestvrijstaal 304 en kunststof (FDA)
 • Oplevering en installatie: afronding en afstemming van alle onderdelen en functionaliteiten
 • In bedrijf en onderhoud: afwerking en installatie op uw locatie

Is de machine gereed? Dan kan het productieproces van start. De producten kunnen handmatig of door middel van een kistenkantelaar in de bufferbak gestort worden. De dosering stelt u zelf in aan de hand van een snelheidsregelaar.

Waarom producten bufferen met een machine van Jansen Techniek?

Als bedrijf wilt u vooruit en het productieproces beoefent hier veel invloed op uit. Jansen Techniek gaat altijd voor een vooruitstrevende en innovatieve oplossing. Vooruit in de tijd met een lange technische en economische levensduur. Vakmanschap en innovatie zit dus al jaren in ons DNA. Niet gek, waar wij al ruim 20 jaar specialist zijn in de machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie en al 60 jaar lang een warm familiebedrijf. Bij Jansen Techniek ervaart u de volgende voordelen:

 • Meer dan 20 jaar een technisch en innovatief hart
 • Transparant traject van ontwerp tot installatie
 • Sociaal & maatschappelijk betrokken

Meer weten?

Meer weten over hoe voeding bufferen werkt en hoe u met Jansen Techniek tot een volgende stap komt? Lees meer over onze bufferbakken of neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze oplossingen
Transport & Handling

Van standalone transportbanden, draaitafels en schalenontnesters tot complete logistieke oplossingen voor de voedingsindustrie. Wij helpen u graag bij het optimaliseren van uw productieproces.…

Lees meer
Wegen & sorteren

Voor het wegen en sorteren van vlees, vis, gevogelte en andere producten leveren en onderhouden wij eersteklas weegsystemen van onder andere het Belgische merk Marelec. Wij adviseren u graag b…

Lees meer
Bekijk alle oplossingen
Interesse? Wij adviseren u graag!

Voedingsproducten bufferen?

Uw productieproces verbeteren door het bufferproces te optimaliseren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen