ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines
Oplossingen Maatwerk Bel ons Route

Opvoerband

Een opvoerband voor de voedingsmiddelenindustrie kan het productieproces significant verbeteren. Hogere efficiëntie, snellere verwerking en minder verlies. Dat is waar Jansen Techniek al meer dan 20 jaar actief in is: het ontwerpen en bouwen van machines voor de foodindustrie, waaronder opvoerbanden. Perfect voor het transport en handling van losse stukken vlees, verpakt vlees en kunststof kratten. Met innovatie in ons hart is geen uitdaging te veel.

Waarom een opvoerband van Jansen Techniek?

Jansen Techniek bevat het DNA wat in deze tijd nodig is. Om jouw productieproces te bevorderen op korte en lange termijn, kiest Jansen Techniek voor 100% maatwerk opvoerbanden. Met Jansen Techniek ervaar je de volgende voordelen:

  • Opvoerbanden en ander speciaal machinebouw op maat
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Full service partner: van ontwerp tot bouw en onderhoud
  • Sociaal en maatschappelijk betrokken

Van opvoerband tot compleet transportsysteem

Geen vraag is hetzelfde. Daarom is de aanpak van Jansen Techniek altijd uniek en bouwen wij altijd machines op maat. Volledig afgestemd op uw wens. Of het nu gaat op enkel een opvoerband of een compleet transportsysteem. Wij willen een oplossing bieden specifiek voor uw probleem. De weg richting de juiste oplossing bestaat uit meerdere stappen:

1. Inventarisatie en advies

Wat is het probleem, hoe lossen we dit op en hoe optimaliseren we het proces?

2. Ontwerpen en engineering

Na kennismaking, inventarisatie en een duidelijk beeld van ‘het probleem naar de oplossing’, maken wij een eerste ontwerp en bespreken we de functies.

3. Constructie en besturing

In de 3e fase draaien, frezen, lassen en monteren onze vakspecialisten de machine.

4. Oplevering en installatie

Wij zorgen ervoor dat de opvoerband op locatie geleverd wordt. Wij installeren deze direct en gaan pas weg als het werkt.

5. In bedrijf en onderhoud

In de laatste fase controleren we of de machine op juiste wijze werkt. En mocht er onderhoud of revisie nodig zijn, dan is Jansen Techniek als machinebouwer daar de aangewezen partij voor.

Waarom transportbanden en opvoerbanden in de voedingsindustrie

Opvoerbanden, ook wel bufferbakken, zijn geschikt als producten zoals voeding, verpakt voedsel en overige verpakkingen omhoog ‘gelift’ moeten worden. Door middel van de band wordt het product omhoog gebracht. Transportbanden op maat zijn ideaal om de producten snel te verplaatsen, te positioneren en om over te zetten. Vaak worden opvoerbanden en transportbanden gecombineerd.

Al vele kilometers aan banden gebouwd

Jansen Techniek heeft met de jaren al vele kilometers aan opvoerbanden gebouwd. Van eenvoudige banden tot complete systemen. Iedere uitvoering bestaat uit speciale materialen voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze zijn extra sterk en houden rekening met de hygiëne.

Bovendien bouwen wij al onze machines met gebruiksvriendelijke bedieningspanelen, interfaces en software. Ook dit draagt bij aan de efficiëntie van het productieproces.

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Onze oplossingen
Transport & Handling

Van standalone transportbanden, draaitafels en schalenontnesters tot complete logistieke oplossingen voor de voedingsindustrie. Wij helpen u graag bij het optimaliseren van uw productieproces.…

Lees meer
Bekijk alle oplossingen
Interesse? Wij adviseren u graag!

Opvoerbanden

Meer informatie nodig over onze opvoerbanden of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

contact opnemen