ot Ga naar content
Menu
Duurzame machines
Oplossingen Maatwerk Bel ons Route

Portioneren

Jansen Techniek is al meer dan 20 jaar vakspecialist in het leveren van maatwerk machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie. Ook voor het portioneren van uw voedingsmiddelen, kunt u bij Jansen Techniek terecht.

Bent u op zoek naar een portioneermachine voor het snijden van verse producten, zoals visfilets, complete vis, vlees en gevogelte? Dan biedt Jansen Techniek de Marelec Portio aan.  

Werkwijze portioneren

Met een portioneermachine is het mogelijk om uw product razendsnel en uiterst nauwkeurig in de gewenste porties te snijden. De portioneermachine beschikt over software die een driedimensionale laserscan maakt om het volume te bepalen.

De Marelec portioneermachines zijn intelligente machines voor het portioneren van verse producten zoals visfilets, complete vis, vlees en gevogelte.

Portioneermachines

Voor het portioneren van uw voedsel, heeft Marelec Portio meerdere machines beschikbaar.

MARELEC PORTIO 1 & 3
Met deze machine kunt u portioneren op het scherpst van de snede. Met vooraf ingestelde programma’s is het mogelijk om intelligent te portioneren. U selecteert het gewenste gewicht en vorm van het eindproduct, waarna de Marelec portioneermachine een driedimensionale laserscan maakt om het volume te bepalen. Vervolgens berekent de computer het meest optimale snij interval.

Het is mogelijk om de portioneermachine volledig te openen. Ook is het mogelijk om de transportbanden los te maken voor een aparte reiniging.

MARELEC PORTIO 1A & 3A
Bij deze portioneermachine is het mogelijk om in een hoek van 0° naar 30° of 45°. Hierdoor geeft u de gesneden producten een natuurlijke look. Het grootste verschil tussen de PORTIO 1A en de PORTIO 3A is het aantal camera’s. PORTIO 1A heeft slechts één camera en is daardoor geschikt voor platte producten. Om ronde producten te scannen, maakt u gebruik van de PORTIO 3A.

MARELEC PORTIO 1F
De MARELEC PORTIO 1F is een portioneermachine voor kleine producten, zoals vis- en kipfilets. Met vooraf ingestelde programma’s is het mogelijk om nauwkeurig en snel het juiste gewicht en vorm van uw product te bepalen.

MARELEC PORTIO 1D(A)
Wilt u portioneren op grote schaal? Dan is de MARELEC PORTIO 1D(A) het meest geschikt. Met deze machine is het mogelijk om te portioneren met de hoogste productiviteit. U maakt namelijk gebruik van twee lijnen in één machine. Hiermee kan de hoogste productiviteit met de kleinste ecologische voetafdruk worden bereikt. Bij deze machine is het mogelijk om onder een hoek te snijden voor een natuurlijke uitstraling.

Onderhoud portioneren

Het is belangrijk dat de portioneermachine goed wordt onderhouden. De machine kan volledig geopend worden. Ook kunnen de transportbanden losgemaakt worden voor een complete reiniging. Om het onderhoud te versimpelen, is er gekozen voor gemakkelijk verkrijgbare onderdelen. Daardoor blijven de onderhoudskosten laag. 

Portioneren van uw voedselproces

Heeft u interesse in een portioneermachine voor uw bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Onze oplossingen
Portioneren

Voor het snijden van verse producten zoals visfilets, complete vis, vlees en gevogelte is er de Marelec Portio. Een hoogwaardige portioneermachine die in diverse uitvoeringen kan worden geleve…

Lees meer
Bekijk alle oplossingen
Interesse? Wij adviseren u graag!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag via onderstaande button vrijblijvend een offerte aan om uw gegevens en wensen met betrekking tot een portioneermachine kort toe te lichten. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

VRAAG OFFERTE AAN